Over mij

 

Mijn naam is Kees Dekkers en ik ben geboren in 1954.  Ik maak visual art, en dat is op dit moment hoofdzakelijk abstract ruimtelijk werk. Na vijftien jaar leerkracht basisonderwijs was het duidelijk dat ik de grafische-/reclamewereld in wilde. Ik heb in deze schoolperiode al wat voorbereidende cursussen gevolgd zoals lettertekenen en reclameleer.

In drie jaar heb ik de opleiding Grafische Vormgeving gedaan aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven. Hierna de eenjarige opleiding Artdirection & presentation aan de Opleiding voor de Grafische- en Communicatie-industrie in Utrecht.
Inclusief een stageperiode heb ik 10 jaar op een reclamebureau in Eindhoven, onderdeel van de TBWA-group, gewerkt. Vanaf 1999 heb ik een eigen bureau voor grafische vormgeving: Dekkers’ design.

Sinds 2016 ben ik geleidelijk van het hoofdzakelijk 2-dimensionale naar het 3-dimensionale gegaan. Ik heb twee jaar cursussen beeldhouwen gevolgd bij Veronica Vos uit Den Haag. Hierna ben ik als autodidact verder gegaan. Terwijl ik met beeldhouw- en ander ruimtelijk werk bezig was, bestudeerde ik beeldhouw- en schildertechnieken, kunstgeschiedenis en alles wat verder mijn aandacht trok op het gebied van beeldende vormgeving. Dit doe ik nog steeds en ga hier ook gewoon mee door. Hierbij ligt de focus op het abstracte.

Meestal maak ik vrij werk, maar een werkstuk vervaardigen in opdracht is ook mogelijk. Lees de tekst ‘Over mijn werk’ en bekijk de ‘Portfolio’ om te zien of mijn werk(wijze) je aanspreekt.